12 Nisan 2005

Reha Muhtar Atina'dan Bildiriyor !

Keşke hep ordan bildirmeye devam etseydi ama malesef bir süre sonra yurda dönüp haber (!) programları yapmaya başladı. Neyse efendim konumuz reha degil. Osmaniyeden birseyler yazınca nedense aklıma ilk bu söz geliverdi ardından Metin Uca Kanal D Haber İstanbul ve hemen onun ardından Çağatay Şahin Kanal D Haber İstanbul ve bunun ardından ise Kerimcan Kamal Kanal D Haber İstanbul .... Neydiler ne oldular? Neydim ne oldum? Neydin ne oldun? anlamadıysak cümle içinde kullanalım :) Benim neydim var. Ali'nin neydisini gördüm. Kendimi neydim hissediyorum. Sevdigimi eller aldi, bilmirem ki ben neydim?

7 yorum:

aliusta dedi ki...

"Neydim zurna oldum" gibi bir şekli daha var bunun. Onu da be hatırlatayım dedim.

Osmaniyeye selam. İşkembe içme oralarda :P

Keşkül ye benim yerime. (Ne alaka bilmiyorum oralarsın keşkülü meşhur mudur onu da bilmiyorum ama sen benim yerime bi keşkül ye)(Ulan nasıl da canım çekti ya!)

Adsız dedi ki...

işkembe değilde buranin kelle-paçası meşhur. istersen sana şöyle damardan bi kelle - paça ısmarlayabilirim ardından nokta pastanesinde dondurmalı karışık tatlı...

buralarda keşkül yok gerçi keşkülün ne olduğu hakkında bi fikrim de yok. google dan keşkül diye bi arayalım bakalım neler çıkıyor karşımıza...

//kısa bir süre arama arası verilir

resmini görünce hatırladım. bolulu hasan ustamız güzel yapar bu keşkülü. yolun ankaraya düşerse sana hasan ustanın keşküllerinden istediğin kadar ısmarlayabilirim. :)

yazan ve oynayan : sadettin polat

Adsız dedi ki...

yok ben ankaraya gelemem diyorsan sana tarifini vereyim evde yaparsin. tarifi bolulu hasan ustadan aldim. yapimi sirasinda yardima ihtiyacin olursa hasan ustayi arayabilirsin.

0 374 654 58 79

Malzemeler 4 Kişilik

3 su bardağı süt
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
¾ su bardağı pirinç unu
1 kahve fincanı file badem
½ kahve fincanı hindistancevizi
1 paket vanilya
150 gr Antepfıstığı


HAZIRLANIŞI

Sütle yumurta sarısını telle iyice çırpın. Orta ateşte, şekeri ilave ettikten sonra karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta pirinç ununu suyla, ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Süt kaynayınca, pirinç ununu ilave edin.
2-3 dakika kaynadıktan sonra hindistancevizi, file bademleri ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve ocağı kapatın.
Keşkülü kaselere pay edin, antepfıstığıyla süsleyerek soğuk servis yapın.

afiyet ossun efenim...

yazan ve agzinin suyu akan: sadettin polat

aliusta dedi ki...

Hocam hâlâ Atina'da mısın yoksa geldin mi bizim başkente :)

Adsız dedi ki...

atinadan bildirmeye devam ediyorum :)

yazan ve bildiren : sadettin polat

aliusta dedi ki...

Keşkül yedin mi peki :)

Sadettin POLAT dedi ki...

ankaraya dönünce ilk işim bolulu hasan ustanın ellerinden bi keşkül yemek oldu :)