Ana içeriğe atla

BMO'yu Bekliyorumdur

Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetmeliğinin 91. maddesine göre bir iş yerinde en az üç oda üyesi varsa ilgili işyerine işyeri temsilcisi atanabilir.
TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ODASI ANA YÖNETMELİĞİ
İşyeri ve iş bölgesi temsilcilikleri
MADDE 91 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-2/10/2014-29137)
(1) En az üç üyenin bulunduğu işyerlerinde veya iş bölgelerinde oda-üye ilişkilerini geliştirmek amacı ile oda yönetim kurulu kararı ile işyeri ve iş bölgesi temsilcilikleri kurulabilir. İşyeri ve iş bölgesi temsilcisi ve yardımcıları şube yönetim kurulu ya da şube yok ise oda yönetim kurulu kararı ile atanır ve görevden alınır. İşyeri ve iş bölgesi temsilcilerinin görevleri oda yönetim kurulu tarafından belirlenir.
İşyerinde oda - üye ilişkilerini daha etkili hale getirebilmek için odaya başvurdum ve çalıştığım işyerine beni ya da yönetim kurulunun uygun göreceği başka bir üye arkadaşın işyeri temsilcisi olarak belirlenmesini talep ettim. (Bu talebimi 2 yıl içinde odaya 3 kez ilettim)

Odadan gelen cevap şu şekilde.
Değerli Üyemiz,
Odamızın meslektaşlarımız arasında örgütlenme çalışmalarına katkı sağlama isteğiniz için teşekkür ederiz.
Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonumuz, meslektaşlarımızın yoğun olarak çalıştığı işyerlerinden başlamak üzere üye işyeri toplantıları planlamaktadır. Önümüzdeki haftalardan itibaren bu toplantılarda hem mevcut üyelerimizle ilişkilerimizi geliştirmek, hem de bu işyerlerinde çalışan üye olmayan meslektaşlarımıza ulaşılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda sizin işyerinize dönük bir çalışma yapılacağı zaman sizinle temasa geçilecektir.
Sağlıklı günler dileriz.
Saygılarımızla,
Bilgisayar Mühendisleri Odası
16.09.2021 Perşembe 15:00
Örgütlenmeden , üyelerinin sorunlarını çözmeden bu kadar uzak olan odamızın çalıştığım yere yapacakları ziyareti dört gözle beklerken geçen süreyi bilmek için aşağıdaki sayacı da buraya bırakayım. 

Sayacımın başında çaresiz bekliyorum :)

 

Yorumlar

Sadettin POLAT dedi ki…
Merhaba

Adım Sadettin POLAT.

BMO 5. Dönem Danışma Kurulu ve Kamu Bilişim Politikaları Komisyonu üyesiyim.

4.Dönemin sonlarına doğru Hülya ablaya kurumlarda yaşadığımız sorunları yönetime iletirken kişisel olarak değil de BMO temsilcisi olarak kurumsal bir kimlikle iletmek için işyeri temsilcisi atanmasının uygun olacağını belirtmiştim. Hülya ablada yeni yönetimin bu kararı vermesinin daha doğru olacağını söylemişti.
Bu talebi 5. Dönem yönetim kurulu göreve başladıktan sonra tekrardan yapmıştık ama olumlu bir cevap alamamıştık.

Problemlerimiz için işyeri temsilciliklerinin daha etkili bir şekilde kullanılması meslektaşlarımız için faydalı olacaktır.

Bu nedenle daha önce yaptığım işyeri temsilciği başvurumun yönetim kurulunda değerlendirilip benim ya da kurumda çalışan başka bir mühendis arkadaşımızın BMO işyeri temsilcisi olarak belirlenmesini bilgilerinize arz ederim.

2021-08-29 Pazar 03:58
Sadettin POLAT dedi ki…
Bugün BMO Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonu Başkanı Taylan Bey tarafından telefonla arandım ve önümüzdeki aylarda çalıştığım iş yerimi kapsayan online bir toplantı düzenleneceğini ve bu isteğimin orada değerlendirileceğinden bahsetti :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yazılımı Oluşturan Bileşenler Nelerdir?

Yazılımı oluşturan bileşenlerden daha önce söz etmiştik. Şimdi bu bileşenlerin neler oldukları üzerinde biraz duralım. Yazılımı oluşturan bileşenler = Mantık + Veri + Belge + İnsan + Program. Bu bileşenlerin az çok neler olduğunu, neleri kapsadığını biliyoruz ama biz yine de kıyısından köşesinden açıklayalım. Zaten bu yazıdaki asıl amaç yazılım bileşenlerinden belgelemenin yerini ve önemi (dökümantasyon) vurgulamak. Mantık = Yazılım herşeyden önce bir işin bilgisayar aracılığı ile yapılması amacına yöneliktir. Bu nedenle bilgisayarlaştırılmak istenen işin mevcut mantığı bir şekilde yazılıma da yansılıtılmak zorundadır. Veri = Her tür yazılım mutlaka bir veri üzerinde çalışmak durumundadır. Veri işlemeyen yazılımın geliştirilmesi söz konusu değildir. Söz konusu olan veri dış ortamdan alınabileceği gibi yazılımın içerisinde de üretilebilir. Zaten yazılımın temel amacı veriyi bilgiye dönüştürmektir. İnsan = Doğal olarak yazılımın insan bileşeni iki boyutludur. Yazıl

Leyse li'l-insâni illâ mâ seâ

"Leyse li'l-insâni illâ mâ seâ" derken Hudâ; Anlamam hiç meskenetten sen ne beklersin daha? Mehmet Akif Ersoy / Durmayalim Leyse li'l-insâni illâ mâ seâ : Necm Süresi 39. Ayet. [İnsan için ancak çalıştığı vardır.] Meskenet: 1 . Miskinlik, beceriksizlik. 2 . Yoksulluk, fakirlik. (Türk Dil Kurumu) Olay zaten yeterince acik. Yan gelip yatma kardesim. Calis. Bu misralar yazildigi donemde bu anlami tasiyordu fakat zaman ilerledikce baska bir gercegi de gozler onune seriyor.Gerci bu gercek cok kapsamli bir kac satirla anlatilabilecek bir sey degil kaldiki benim bilgim de buna yeterli degil zaten. Ben giris cumlelerini verebilirim gerisini arastirmak yaziyi okuyanlara kalmis. (Matrix gibi bisey oldu bu yaw. Neo'nun kahinle bulusup yanindan ayrildiktan sonra Morpheus ile konusma sahnesi.) Yani kisaca sunu demek istiyorum. Ben bu misrayi ilk okudugumda hic birsey anlamadim. Bu misralari anlayabilmek icin kuran mealine ve turkce sozluklere bakmak zorunda k

Yunus sen bu dünyaya niye geldin?

Göçtü Kervan Ah nice bir uyursun uyanmaz mısın Göçtü kervan kaldık dağlar başında Çağrışı tellallar inanmaz mısın Göçtü kervan kaldık dağlar başında Emr-i hac göçeli hayli zamandır Muhammed cümleye dindir imandır Delilsiz gidilmez yollar yamandır Göçtü kervan kaldık dağlar başında Yunus sen bu dünyaya niye geldin Gece gündüz Hakkı zikretsin dilin Enbiyaya uğramaz ise yolun Göçtü kervan kaldık dağlar başında Yunus Emre